5 orsaker att köpa US Dollar!

Den amerikanska dollarn har varit pressad under en lång tid och har nu nått en nivå då endast 5 % av aktörerna i marknaden är positiva till valutan. Man brukar säga att en botten är nära då procentsiffran går under 10 % så just nu är detta extremt.

För bara någon vecka sedan hade Dagens Industri också en artikel där de skrev att US Dollarn skulle vara svag en lång tid framöver… när hade de rätt senast?

Jag minns fortfarande när DI rapporterade hur säkert det var att äntligen investera i IT-bolag dagen innan börsen toppade år 2000 efter att ha varit negativa till dessa bolag under hela uppgången. Man kan utan att vara alltför kaxig säga att när till och med DI har uppfattat att det finns en trend då är det läge för den trenden att vända!

The US Dollar has been hit hard during the last number of months and has now reached a level where only 5 % of people are bullish. Usually when less than 10 % is bullish towards an asset a bottom is near and 5 % means an extreme.

Just a few weeks ago THE Swedish financial newspaper called “Dagens Industri” published an article saying that the US Dollar would continue to be weak for the foreseeable future…when was the last time that the DI got it right?

I still remember when the DI said that it was at last safe to buy shares of technology companies the day before the great stock market top in the year 2000. The DI had been negative towards the tech companies during the whole run up. Without going out on a limb you can say that when a trend is prominent enough for the DI to see it that trend is about to turn!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: