FED fortsätter att stödja aktiemarknaden

Riksbanken i USA (FED = Federal Reserve) presenterade idag sitt räntebesked och ytterligare återköp av statspapper. Detta visar att FED fortsätter att stödja aktiemarknaden och vill göra allt de kan för att fortsätta främja en uppgång.

Själv bedömer jag läget som osäkert men jag skulle aldrig få för mig att gå emot en så här stark trend och blanka aktier. Jag ser heller inte några överreaktioner mot nedsidan. Om jag för tillfället hade haft tid för kortsiktig trading skulle jag fokuserat på köp av aktier med men för tillfället finns inte den tid som krävs för daytrading. Istället låter jag pengarna sitta på ett bra konto och tjäna ränta fram tills det uppstår möjligheter. Fortsatt är den möjlighet jag ser att köpa US dollar och bygga en position inför en cykel uppåt.

/Stefan WillebrandThe Federal Reserve in the US released their rate decision today and additional buybacks of government paper. This shows that the FED continues to support the stock market and wants to do everything it can to support a positive stock market.

Personally I view the current situation as unsure but would never go against this strong positive trend and short stocks. I do not see any overreactions to the downside so nothing to buy. If I at the moment would have had any time for short term trading I would focus on long stock positions but currently I do not have time for daytrading. Instead I am keeping the funds in a good bank account with interest until any opportunities arises. I continue to view the US dollar as an asset to buy and will continue to build a position for an upward cycle.

/Stefan Willebrand

Kommentera

%d bloggare gillar detta: