En kort uppdatering

På grund av tidsbrist blir detta en kort uppdatering. Som jag skrev på Twitter i morse:

Jag blankade S&P terminer när jag vaknade idag för de såg lika vakna ut som jag var genom att visa positiva siffror. För att vi skall få en riktig botten måste vi se mer panik i marknaden och det ser vi inte ännu.

När marknaden väl öppnade bytte jag till att blanka S&P 500 tracking stock med symbolen SPY för att bättre kunna balansera min portfölj än vad jag kan göra med terminer på grund av kontraktsstorlekarna. När jag förvaltade pengar för många år sedan köpte och sålde jag upp till 500 kontrakt i S&P 500 mini terminerna vid varje affär vilket betyder ett affärsvärde på 300 miljoner kronor per trade. Detta är inte riktigt fallet just nu i min privata portfölj och därför ger SPY mig mer flexibilitet.

Marknaden fortsatte att sjunka men jag såg ingen panik i marknaden så istället för att täcka min blankning med vinst under mitten av dagen i USA behöll jag den och köpte istället fler aktier av Google (GOOG) för att bygga vidare på den positionen, jag köpte också fler aktier i Nike (NKE).

Marknaden studsade sedan och innan stängningen blankade jag mer SPY för att skydda mig mot Apples rapport (AAPL) vilken skulle presenteras efter stängningen och jag har ett litet innehav i AAPL. Apple presenterade en sämre rapport och framtida projicering än väntat och föll 6 % i efterhandeln. Imorgon kan vi därför få en mycket negativ dag från starten och då kan det hända att jag täcker delar av min SPY blankning.

Apple är inte så upplyftande och det finns ingen direkt framtida händelse som kan trigga aktien annat än att den är billig.

Kom ihåg att vi behöver se mer smärta i marknaden innan den kan bottna. Den Amerikanska ekonomin ser dock stark ut vilket lyser igenom i dagens rapport från Caterpillar (CAT)!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: