Säljer lite aktier, blankar obligationer och ökar investeringen i peer to peer lån

Börserna fortsätter uppåt och USA gör en ny satsning på en högre topp.

Chart_17-04-25_21-14-36

Jag har tagit hem lite mer vinster idag för att minska min risk lite i mina trading positioner och omallokerat kapital. Ett exempel är Atlassian (TEAM) där jag har tagit bort den större position som jag etablerade vid förra dippen under slutet av februari.

Chart_17-04-25_21-16-49

Under augusti 2016 började jag initiera en blankning av obligationer genom en ETF med symbolen TLT eftersom jag har en stor övertygelse om att räntorna kommer att gå upp kraftigt. Det blev en mycket bra affär när första vågen ned startade och sedan december har jag inte haft någon blankning i TLT. För några dagar sedan tog jag åter igen på blankningen runt 124 men jag hade inte räknat med en så här snabb nedgång då min tanke var att etablera blankningen genom ett antal affärer så positionen är relativt liten.

Chart_17-04-25_21-21-31

Kapitalet som jag har friat upp från aktieförsäljningarna allokerar jag nu vidare i peer to peer lån vilket jag är en stor förespråkare för och använder Kreditbörsen.se för dessa investeringar. Genom tjänsten får jag 10 – 15% avkastning per år vilket ju är svårt att konkurrera med när man överväger risken bland andra investeringar. Jag jobbar med fokuserade investeringar men jag vill också ha en viss spridning bland satsningarna.

Generellt jobbar jag med en trading portfölj där jag agerar aktivt i aktier och olika ETF-produkter. Jag har också en mer långsiktig aktieportfölj med ett antal långsiktiga innehav enligt god Warren Buffet anda! Utöver detta har jag ett antal företagsengagemang och mycket peer to peer låneinvesteringar för långsiktigt cash flow vilket jag tycker fungerar bättre än utdelningsaktier.

Lycka till och tänk på att ta hem lite vinst ibland.

/Stefan

Kommentera

%d bloggare gillar detta: