Marknadsuppdatering

Äntligen lyckades jag få till en fin dag på short (blankning) sidan och börsen fortsätter att falla. Sedan förra uppdateringen har jag satt lite mer fart på min trading och börserna svarar upp mot det tänkta Elliott-scenariot som hade högst odds för att infalla.

Det fina med Elliott metoden är att jag absolut inte behöver ha exakt rätt vågräkning och jag får även exakta nivåer för när en vågräkning är rätt eller fel vilket gör det lätt att stänga positioner som går åt fel håll.

Allt eftersom marknaden ger mer information kan jag uppdatera mina alternativ och välja det som har högst odds. Tänk på att trading går ut på att skapa så bra odds som möjligt och ta större vinster än förluster. När jag har gjort som bäst avkastning har jag inte haft rätt i fler än 25% av mina affärer.

Aktiemarknaderna i Europa har just gått igenom sina bottnar som sattes i februari och mars vilket betyder att det inte finns så många tydliga stöd att ta fasta på. Som jag beskriver i kom igång guiden handlar jag Eurostoxx 50 terminer i Europa för daytrading och S&P 500 i USA där det har varit setupper för shorts (blankningar) under flera dagar nu.

I min positionshandel har jag legat med en säljoptionsspread i S&P 500 samt annu mer aggressiva optionsstrategier mot nedsidan i några aktier.

Diagrammet nedan visar den bästa vågräkningen för Dow Jones indextet i nuläget.

Det finns ett lite mer positivt alternativ som ser ut enligt diagrammet nedan men oavsett har båda räkningarna gjort det möjligt att dra nytta av den här fina nedgången!

Missa inte den gamla dokumentären om trading legenden Paul Tudor Jones!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: