Börsfallet blev verklighet

USA-börsen uppfyllde den analys som jag publicerade i helgen gällande potentialen för ett rejält fall och S&P 500 bröt igenom den senaste betydelsefulla botten som jag har bevakat.

Omsättningen var inte speciellt stor vilket framgår av histogrammet nedan innehållande en stapel per dag.

Vi har alltså inga stora säljare och vi har inte en situation där jag tror att en meningsfull botten har noterats. Marknaden faller eftersom den inte kan hitta några meningsfulla köpare och det är trading pengar som trycker ned börsen.

Genom att bryta igenom botten vid 2585 från den 23e mars har minimikraven för en våg-(v) botten uppfyllts vilket medförde att jag tog hem min vinst i de säljoptionsspreads som jag etablerade i S&P 500 under torsdagen. Jag har nu ett antal säljoptioner i IBM och CAT vilka jag etablerade för några veckor sedan för att dra nytta av den större fallande trenden. Vågräkningen ovan är den primära som jag håller koll på men jag kan också se en potential för vågräkningen nedan.

Räkningen ovan är avsevärt mer positiv och jag bevakar dagens utveckling för att se om gårdagens genombrott nedan kan få fäste.

Ta det försiktigt i marknaden!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: