Om

Jag är en entreprenör, trader och programmerare som älskar teknologi, investeringar och privatekonomi!

Jag startade min karriär 1998 då jag var 20 år och grundade ett företag inom aktieanalyser online samtidigt som jag handlade på finansmarknaderna.

Jag utvecklades till att ha min egen USA-baserad CTA (hedgefond) som trader och utvecklade mina egna algoritmer. När jag var 25 år hade jag kommit till en nivå där jag handlade 400 kontrakt åt gången av S&P 500 terminerna (ES).

Under 2003 startade jag tillsammans med partners från USA och England en så kallad Prop-trading verksamhet i Skövde där vi utbildade traders och gav dem kapital att förvalta.

Under 2005 började resan mot att starta en finansiell hub som inte var knuten mot något traditionellt finansiellt institut, med fokus på slutkunden och som sedan har varit en röd tråd genom min karriär.

Till en början byggde vi en ny plattform för aktiehandel där investerarna kunde handla delar av aktier för att med mindre kapital kunna få en riskspridning och ett effektivt långsiktigt sparande. Till en början drev vi allt från Skövde och satte under 2007 upp kontor i London där verksamheten växte.

Livet blir oftast inte som man har tänkt sig och under 2009 tvingades jag sälja skapelsen och fick starta om resan på nytt med lite kapital från försäljningen och med teamet i Skövde.

Vår finansiella hub ska inte fungera som något bankmonopol utan acceptera att det finns många duktiga företag på marknaden som levererar bra finanstjänster och teknik. Vi kan inte vara bra på allt och det är viktigt att göra partnerskap och låta kunden välja de lösningar som är bäst för den.

Vi satsade på att de traditionella bankerna skulle inse detta och kanske till och med tvingas öppna upp sina miljöer via API så att vi kunde komma åt dem från våra applikationer och låta kunderna hantera sina tillgångar även hos andra institutioner genom vårt gränssnitt.

Jag startade två verksamheter under 2010. Den ena var Bricknode där vi skulle bygga ett fullständigt affärssystem i molnet för värdepappershandel av olika typer och som vi skulle hyra ut till värdepappersbolag och finansiella institutioner. Målet var att dessa kunder skulle kunna sätta upp en online mäklare som Avanza/Nordnet inom loppet av några veckor med hjälp av vår teknologi. Bricknode plattformen innehåller också ett fullständigt API som gör att andra institutioner kan interagera med automatik och även vår finansiella hub kan bli partner med dessa kunder.

Den andra verksamheten var Untie Group som blir den finansiella hubben och där vi började med utlåning under 2011 som vi finansierade själva i gruppen. Vår policy är alltid att ta 100 % av risken själva tills vi är fullständigt övertygade om att allt fungerar innan vi öppnar för externa investerare.

Under 2018 öppnade vi för första gången upp för externa investerare och under 2019 lade vi även till olika former av sparprodukter med främst preferensaktier som ger 7 % avkastning med månatliga utbetalningar och som är skattefritt för företag och resulterar i en effektiv avkastning om 8,5 %. Untie Group nådde en riktig milstolpe genom att passera 50 000 kunder.

Efter sommaren 2019 öppnade vi för första gången möjligheten för allmänheten att komma med i vår finansiella hub genom en publik emission som vi helt och hållet satte upp själva med hjälp av systemen i Bricknode.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: