Kom igång

Tack för att du tar dig tiden att lära dig lite mer om den här siten!

På den här sidan delar jag med mig av mina tankar inom områden som engagerar mig med förhoppning om att hitta andra personer som delar dessa intressen. På sidan om mig har jag skrivit om min bakgrund och vilka engagemang jag har.

Denna site är uppdelad i ett antal områden vilke är trading, investeringar, privatekonomi, FinTech och affärer.

Nedan förklarar jag hur jag resonerar inom de olika områdena.

Trading

Sedan jag började handla på finansmarknaderna 1998 har jag använt många olika metoder och utfört min beskärda del av forskning på området. Jag har varit en systemtrader då jag hade min USA-baserade CTA (hedgefond) och jag har varit en diskretionär trader. Jag har haft framgångar inom båda områdena och har varit på en nivå där jag handlade 400 kontrakt av S&P 500 (ES) per affär.

Jag försöker att ständigt adaptera till den marknad som gäller för tillfället och jag både daytradar och positionshandlar tillsammans med mer långsiktiga investeringar.

Mina tankar runt investeringar skriver jag mer om längre ned på den här sidan så först ska jag förklara lite mer runt min trading.

Daytrading

Inom ren daytrading är jag en anhängare av de metoder som Jim Dalton lär ut. De instrument som jag använder är främst terminer och optioner på terminer. I Europa handlar jag Eurostoxx 50 då jag inte har mage för att handla DAX längre 🙂

När USA öppnar handlar jag S&P 500 genom ES kontraktet.

Positionshandel

För lite mer långsiktig trading (2 dagar – flera månader) använder jag mig av Elliott Wave Principle. För längesedan skrev jag till och med en bok på området som heter Daytrading med Elliott Vågor.

Jag tycker verkligen om det arbete som Elliott Wave International lägger ned och Todd Gordon på Trading Analysis. Besök gärna de sidorna för mer information på området.

Investeringar

Ja, jag använder både teknisk och fundamental analys i mina marknadsaktiviteter. När det gäller investeringar tycker jag om Warren Buffetts approach. Om du är intresserad av att lära dig mer om den filosofin rekommenderar jag att du läser boken The Warren Buffet Way.

I mina investeringsaktiviteter använder jag mig också av långsiktiga Elliott Wave projiceringar vilket jag anser ger mig ännu bättre odds.

Privatekonomi

Området privatekonomi hänger så klart ihop med trading och investeringar men i den här sektionen fokuserar jag mer på långsiktiga kapitalallokeringar, huslån etc.

FinTech

Jag tycker verkligen om finans och teknologi! Sedan 2005 har jag grundat ett antal företag inom området och jag letar hela tiden efter nya tjänster som kan hjälpa människor och företag att få ett bättre finansiellt liv.

Affärer

Jag är en entreprenör och jag tycker om att utforska nya affärsmöjligheter både som grundare och investerare. I den här sektionen skriver jag om generella ämnen inom affärslivet och intressanta möjligheter.

%d bloggare gillar detta: